chrome firefox opera safari iexplorer

Найстаршою довгожителькою у світі є українка?

19 грудня 2013 о 18:20

116-річна Катерина Козак, яка живк в прикарпатському селі Хотимир Івано-Франківської області, є найстарішою довгожителькою у світі, стверджують творці Національного реєстру рекордів.

«Після того, як помер 115-річний японець, вона стала найстаршою у світі. І якщо це вдасться довести Гіннесу, то до 117-річчя 14 лютого Катерина Козак отримає світове визнання. Тиск Катерини Іванівни — 140 на 70, серцевий ритм чудовий, бачить без окулярів, чує без слухового апарату, і всього кілька років тому припинила працювати на городі», — зазначив під час презентації книги рекордів-2014 у Києві експерт Національного реєстру рекордів Віталій Зорін.

Найсильніший хлопчик в Україні живе у Сумах — восьмирічний хлопчик Єгор Леоненко, який сам важить 39 кг, підняв штангу лежачи на 2 кг важчу за себе під час обласних змагань з пауерліфтингу.

А другокласник однієї з київських шкіл, 7-річний Андрій Косташ зробив підряд 4 тис. віджимань протягом 2 годин 29 хвилин 19 секунд.

Найдовше волосся в Україні належить Ганні Янко з Черкас, у листопаді 2012 року довжина її коси становила 2 метри 21,5 сантиметрів. 8-річна одеситка Кароліна Червонюк має рекордне за довжиною дитяче волосся — 135 см. Крім того, вона володарка рекорду «найдовше натуральне дитяче волосся». Заради цього батьки не стригли дівчинку жодного разу з самого народження.

Стосуються українські рекорди не тільки людей. Так, у Київському зоопарку живе гіпопотам, який претендує на звання найстарішого у світі. Бегемотиха Бреста була занесена в книгу у віці 54 роки 10 місяців і 3 дні. Народилася вона 15 грудня 1958 року у Ленінградському зоопарку. В 1973 році, у 15-річному віці, переїхала в Київський зоопарк.

До Брести найстарішим гіпопотамом вважалася 62-річна Донна із зоопарку в містечку Евансвілль (США, штат Індіана), яка померла в серпні 2012 року. Влітку цього року у Калінінграді (Росія) від старості також померла найстаріша бегемотиха, 56-річна Мері.

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути