chrome firefox opera safari iexplorer

Огляд ЗМІ США і ЄС: міліція відступає перед Євромайданом

11 грудня 2013 о 13:54

Практично усі центральні західноєвропейські і американські ЗМІ опублікували на своїх онлайн-сторінках розширені репортажі про події в Києві в ніч з 10 на 11 грудня, коли відбулися чергові сутички між активістами Євромайдану і працівниками правоохоронних органів.

Так, усі центральні американські видання у своїх репортажах поширили звернення Держсекретаря США Джона Керрі, який висловив обурення через дії поліції і назвав нічні події «неприйнятними». Так зробила, зокрема, газета The Wall Street Journal у репортажі «Українська міліція натискає на протестувальників в столиці» (згодом перейменованому на «Поліція відступає»).

Під схожим заголовком вийшов і репортаж на сайті служби новин CNN. «Спецпідрозділи міліції використали грубу силу, аби спробувати розіграти прозахідний протестувальників в центрі столиці України Києва зранку в середу», — йдеться в тексті.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути