chrome firefox opera safari iexplorer

Під час нічної зачистки міліція затримала кількох активістів

11 грудня 2013 о 12:07

Під час сутичок із силовиками вночі 11 грудня міліція затримала кількох найактивніших мітингувальників. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Працівниками міліції затримано декілька найбільш активних правопорушників, які чинили опір правоохоронцям», – зазначили у відомстві і запевнили, що спеціальних засобів до учасників акції не застосовували.

Окрім того, у міліції заявили, що самі мітингувальники «неодноразово розпилювали в бік правоохоронців сльозогінний газ та кидали димові шашки».

Водночас один з очевидців, якого затримали і потім відпустили силовики, в ефірі 5 каналу заявив, що під час сутичок затримали кількох учасників протесту, в одного з них сильно розбита голова.

Очевидець також заявив, що спецпризначенці, які провели затримання, говорили, що приїхали з Криму і відмовлялися говорити українською мовою.

Дещо пізніше у прес-службі київської міліції повідомили, що вночі на Майдані Незалежності затримано за дрібне хуліганство і доставлено в Шевченківське райуправління міліції 8 осіб. Станом на 8:14 депутат Леся Оробець повідомляє, що 8 затриманих активістів відпустили.

Водночас, за інформацією УДАРу, за нічні зіткнення було затримано 10 людей.

Як відомо, близько 01:00 ночі силовики почали зачищати барикади мітингувальників поблизу Майдану Незалежності. Небайдужі вийшли на захист містечка протестувальників. До ранку їх кількість збільшилася приблизно до 20 тисяч. Кількість охочих приєднатися до мітингувальників збільшується.

Раніше в міліції заявили, що під час розблокування центральних вулиць Києва отримали тілесні ушкодження 10 бійців внутрішніх військ. Відомо, що серед мітингувальників також є постраждалі. Однак їх кількість ще не підрахували.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути