chrome firefox opera safari iexplorer

Президент Німеччини про Євромайдан: Рішення можна досягти шляхом діалогу, а не насилля

06 грудня 2013 о 18:26

Очільник ФРН закликав українців до діалогу між собою і досягнення компромісу мирним шляхом. 

Гаук вірить, що Україна зможе знайти рішення без насильства Президент Німеччини Йоахім Гаук вимагає політичного рішення ситуації в Україні. Про це він заявив у Берліні у своїй промові з нагоди 65-річчя Загальної декларації з прав людини. Гаук впевнений — рішення можна досягти шляхом діалогу, а не шляхом насилля і жорстокості. 

«Цими днями ми напружено стежимо за подіями в Києві. Ми бачимо, що відстоювання права на свободу думки і свободу зібрань досі актуально і в Європі. Ясно одне: виходом із теперішніх конфронтацій може бути тільки політичне рішення і в жодному разі не застосування насилля», — заявив Гаук. 

«Це суспільство, яким би розколеним воно б зараз не здавалося, може знайти свій незалежний шлях тільки через діалог», — впевнений він. Права людини для німецького президента завжди були пріоритетною темою. 

Він народився у радянській НДР, був там протестантським пастором, одним із лідерів правозахисного руху, безпартійний, публіцист. Нагадаємо, згідно з планом генерального секретаря Ради Європи Торбйорна Ягланда, який схвалили представники влади та опозиції, розслідування інцидентів з побиттям учасників Євромайдану проходитиме за участю представника ЄС.

Джерело: ТСН
Розділи: Аналітика

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути