chrome firefox opera safari iexplorer

Профспілки не хочуть силової зачистки своїх приміщень

08 грудня 2013 о 00:21

У п’ятницю Федерація професійних спілок звернулася до правоохоронних органів з проханням не допустити силового звільнення будинку профспілок на Майдані Незалежності від мітингувальників.
Відповідне звернення оприлюднене на офіційному сайті ФПУ.

1 грудня опозиція та мітингувальники зайняли частину приміщення Федерації профспілок на Майдані Незалежності та використовують їх для господарчих потреб протестів.

Генеральний прокурор Віктор Пшонка закликав мітингувальників звільнити захоплені в Києві адміністративні будівлі, посилаючись на рішення суду. Він говорив про приміщення Київради та профспілок.
5 грудня державні виконавці прийшли до будівлі Кабміну та оголосили рішення Шевченківського райсуду Києва про заборону блокування адміністративних будівель.

За їхніми словами, це рішення має бути виконане протягом 5 днів, після чого міліція вживатиме заходи для забезпечення виконання рішення суду.

Профспілки за Євромайдан

«Керівництво ФПУ у своїх зверненнях до міністра юстиції, міністра внутрішніх справ і голови держвиконавчої служби запропонувало вжити всіх можливих заходів щодо недопущення силового примусового звільнення Будинку спілок»

Заява ФПУ

«ФПУ звернулася до міністра юстиції, міністра внутрішніх справ і голови державної виконавчої служби з приводу оприлюдненого у ЗМІ Генеральним прокурором України повідомлення про наявність судових рішень щодо примусового звільнення усіх зайнятих мітингувальниками приміщень у Києві», — вказується у звернені профспілок.
В ФПУ нагадали, що 2 грудня президія федерації прийняла рішення тимчасово надати частину своїх приміщень у Будинку спілок (Майдан Незалежності, 2) для розміщення, обігріву, медичної допомоги членам профспілок, які беруть участь у мирній акції, та забезпечила роботу їдальні.

«Оскільки у ФПУ не володіють інформацією щодо згаданих судових рішень, керівництво Федерації у своїх зверненнях до міністра юстиції, міністра внутрішніх справ і голови державної виконавчої служби запропонувало вжити всіх можливих заходів щодо недопущення силового примусового звільнення Будинку спілок», — закликала ФПУ.

Будинок профспілок

В будинку ФПУ готують їжу та гріються протестувальники
4 грудня в ефірі каналу «1+1» голова ФПУ Юрій Кулик закликав правоохоронців звільнити приміщення профспілок.
«Наполягаю, щоб працівники правоохоронних органів зайшли туди і звільнили це приміщення силоміць, я на це готовий», — заявив Юрій Кулик у сюжеті телеканалу «1+1».

Після цього президія Федерації профспілок заявила, що голова ФПУ Юрій Кулик, не порадившись з президією, звернувся до прокуратури з вимогою звільнити приміщення Будинку профспілок у Києві від мітингувальників.
«Такі дії голови ФПУ Кулика обурюють більшість членських організацій ФПУ і вважаються неприйнятними, такими, що підривають колегіальність та єдність, що є демократичною основою нашої діяльності» — йшлося в заяв президії ФПУ.

На даний момент мітингувальники використовують для обігріву людей та ночівлі Будинок профспілок, а також хол Київської міської ради.

Джерело: BBC
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути