chrome firefox opera safari iexplorer

Проти міліції відкрили три кримінальні провадження, – ГПУ

05 грудня 2013 о 13:39

Три кримінальні провадження відкрито проти працівників міліції у зв'язку з масовими акціями у Києві. Про це заявив заступник Генерального прокурора України Юрій Ударцов.

«Одне з них розслідується головним слідчим управлінням Генпрокуратури за фактом перевищення повноважень працівниками спецпідрозділу «Беркут», інші два — прокуратурою Києва», — сказав Юрій Ударцов під час парламентського комітету з прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин.

За словами Ударцова, на сьогодні встановлюються свідки. Допитуються потерпілі та співробітники «Беркута».

Нагадаємо, після відмови уряду Миколи Азарова від євроасоціації 21 листопада по всій Україні розпочалися масові акції протесту громадян. 30 листопада «Беркут» розігнав Євромайдан у Києві. Після цього Арсеній Яценюк заявив, що опозиція вимагає відставки Януковича і уряду Азарова. Згодом міліція повідомила, що силовий розгін мітингувальників з Майдану Незалежності в ніч на 30 листопада було проведено для того, щоб забезпечити безперешкодний проїзд техніки для подальших робіт з підготовки до Новорічних свят.

З 2 грудня в країні триває всеукраїнський страйк, метою якого є відставка президента Януковича й уряду Азарова. 3 грудня Рада відмовилася відправити Кабмін у відставку, після чого опозиційні фракції заблокували трибуну і президію Ради.

5 грудня в Інтернеті стали доступні записи радіопереговорів бійців «Беркута» під час розгону Майдану 30 листопада.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство