chrome firefox opera safari iexplorer

Рішення про арешт побитих на Банковій поза законом-правозахисники

04 грудня 2013 о 16:45

Представники міжнародної організації Amnesty International-Україна називають рішення Шевченківського суду щодо затримання активістів на два місяці за штурм під Адміністрацією президента політично вмотивованим. Про це повідомляє ЛігаБізнесІнформ з посиланням на ТСН.

Правозахисники називають рішення суду про затримання активістів за штурм на Банковій політичним. Amnesty International вже збирає підписи під петицією щодо ефективного розслідування останніх подій у Києві.

«Вже на даний момент відділення Amnesty в Чехії збирає підписи під петицією з вимогою забезпечити ефективне розслідування з приводу дій на Майдані. Поки на Майдані. Потім, можливо, буде подібне розслідування по Банковій. Поки нам потрібно розслідування», — заявляють в Amnesty International-Україна.

Не згодні з рішенням суду і родичі затриманих. Вони заявляють про тиск на суддю, яка приймала рішення, і називають висунуті звинувачення нісенітницею.

На захист затриманим учасникам штурму під АП виступили і звичайні громадяни. Вони вирішили пройти організованою ходою до Шевченківського суду, а потім попрямувати до Лук'янівського ізолятору, де зараз тримають засуджених. Учасники ходи пройдуть від Михайлівської площі. Вже зараз тут зібралося кілька сотень людей.

Нагадаємо, вчора Шевченківський районний суд Києва заарештував на два місяці дев'ять осіб, яким інкримінують захоплення адміністративних будівель та інші інциденти, які сталися 1 грудня біля Адміністрації президента на вулиці Банковій.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути