chrome firefox opera safari iexplorer

Розгоном Майдану керував особисто Сівкович, – ЗМІ

06 грудня 2013 о 10:54

Є інформація, що розгоном Євромайдану керував особисто колишній народний депутат Володимир Сівкович.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив журналіст Мустафа Найєм.

Він висловив переконання, що силовий розгін Майдану в ніч з 29 на 30 листопада – це була підготовлена акція.

«Ми були на багатьох акціях упродовж останніх трьох років. Я бачив, як працює «Беркут». Я знаю, як вони вміють працювати, якщо треба витісняти», – сказав журналіст.

«Коли відтісняють, вони оточують людей і виносять їх. Тобто обережно виносять. Так робила завжди українська міліція. Завжди! Усі роки, що я працюю, вони інакших методів не знають, просто не вміють, інструментарію немає. Вони б’ють тільки тоді, коли підходиш дуже близько, б’єш або плюєш в очі. І то, якщо дуже агресивно. Вони стоять. У них не було агресії», – додав він.

По-друге, за словами Наєма, те, що там було використано «Беркут» Криму, Луганської, Дніпропетровської, Черкаської областей, – це дуже-дуже погана ознака.

«Це означає, що вони підбирали тих, хто їм потрібний. Навіщо було звозити в Київ з Дніпропетровська або з Криму? Є ближче. Тобто хтось когось підбирав. Вірних або невірних. Тих людей, яким тут, у Києві, немає куди діватися.

І третє. Зараз уже є у нас інформація про те, що цим керував особисто колишній народний депутата Володимир Сівкович. Це вже не секрет. Багато про це вже говорять. І ця людина дійсно була задіяна в цій операції», – заявив Найєм.

Він додав, що беркутівці на Майдані били ще до того, як люди почали чинити супротив: «Це означає, що була команда. Я не думаю, що була команда бити, вбивати, але команда на жорсткий розгін була точно, сто відсотків».

«І найголовніше – не треба бути в наївних ілюзіях і думати, що Янукович про це не знав і що його підставляють. Зараз дуже така велика версія. І мої колеги, деякі журналісти про це говорять. Це неправда. Це захищати Януковича», – наголосив Найєм.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство