chrome firefox opera safari iexplorer

Слідство шукає міліціонерів, які били журналістів під час мітингів у Києві — прокуратура

20 грудня 2013 о 10:09

У столичній прокуратурі запевняють, що органи слідства активно працюють над встановленням особистостей правоохоронців, які били журналістів під час масових акцій в центрі столиці. Про це УНІАН повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.

«Слідчі активно працюють над встановленням особистостей правоохоронців, які в різні дні застосовували фізичну силу і пошкодили техніку журналістам при виконанні ними службових обов'язків. Зараз у міську прокуратуру надійшло 21 звернення від постраждалих від дій співробітників міліції журналістів, які також активно співпрацюють зі слідством і надають відповідні відеоматеріали, щоб ідентифікувати міліціонерів, які застосували до них грубу фізичну силу», — йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що процес ідентифікації міліціонерів зараз просувається не так швидко, як хотілося б, і закликають представників ЗМІ надавати при наявності додаткові фото-, відеоматеріали.

Там нагадали, що в результаті звернення 21 співробітника ЗМІ відкрито кримінальне провадження за перешкоджання законній діяльності журналістів шляхом перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронних органів. Разом з тим в прокуратурі зазначили, що окрім цього відповідні слідчі дії за зверненнями журналістів щодо застосування до них сили з боку невідомих осіб, здійснюють органи внутрішніх справ.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути