chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні святкують День Збройних Сил

06 грудня 2013 о 09:59

У п'ятницю, 6 грудня, відзначається День Збройних Сил України. З нагоди свята у Києві відбудуться урочисті заходи за участю керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, військовослужбовців частин та установ гарнізону.

Так, о 09:00 міністр оборони України Павло Лебедєв, начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Володимир Замана, члени колегії Міністерства оборони України та керівники структурних підрозділів оборонного відомства візьмуть участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата, пам'ятника тричі герою Радянського Союзу маршалу авіації Івану Кожедубу і до бюстів Героїв Радянського Союзу на Алеї Слави.

Делегація Тилу, Озброєння та Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України візьме участь у церемонії покладання квітів до стели Перемоги, а представники Командування Сухопутних військ ЗС України – до пам'ятника генералу армії Миколі Ватутіну та до пам'ятника героям-танкістам.

Крім того, урочисті церемонії покладання квітів до пам'ятників, меморіалів, пам'ятних місцях відбудуться по місцях дислокації військових частин.

О 09:30 в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври планується Божественна літургія з нагоди 22-ї річниці Збройних Сил України.

О 12:00 в Орденській залі відбудеться церемонія нагородження державними нагородами кращих військовослужбовців Збройних Сил України та вручення Міністром оборони України погон вищому офіцерському складу.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути