chrome firefox opera safari iexplorer

Спільні україно-російські змагання у футболі проводити недоцільно, — Фоменко

06 грудня 2013 о 15:27

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко вважає, що на сьогодні говорити про проведення спільних україно-російських змагань у футболі, недоцільно.

«Чи потрібен нам об'єднаний чемпіонат з Росією? Як можна чітко відповісти на це питання, якщо не знаєш, як залагоджено правові моменти?», — каже український тренер.

«Скільки команд будуть грати від такого турніру в єврокубках? Хто буде судити ці матчі? Я думаю про те, що є, — про чемпіонат України. А про те, що буде, нехай думають люди, які хочуть це створити», — резюмував Фоменко дану проблему.

Нагадаємо, що ідея проведення спільного чемпіонату України та Росії виникла в кінці 2012 року, а певні обриси у змагань з'явилися у 2013-му, коли було створено оргкомітет першості, названо можливий призовий фонд, а також терміни початку турніру.

Провідні футбольні керівники, в тому числі і в Україні, а також тренери кількох українських команд висловили сумнів в необхідності заміни національного чемпіонату на спільні змагання з іншою стороною.

Між тим, взимку в Ізраїлі відбудеться передсезонний турнір, який стане продовженням так званого «Об'єднаного турніру», минулого літа в Києві, Донецьку та Москві. В ньому візьмуть участь українські «Шахтар» і «Металіст», а також російські ЦСКА і «Зеніт».

Джерело: DT.UA
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути