chrome firefox opera safari iexplorer

Стан Маріїнського парку після мітингу тягне на кримінал, – екологи

24 грудня 2013 о 13:19

Територія Маріїнського парку, де протягом останніх тижнів перебували учасники демонстрації, на думку захисників природи, істотно деградувала.

«Слід, який залишили після себе мітингувальники на території Маріїнського парку, заслуговує на кримінальну справу», — вважають у Національному екологічному центрі України і вже звернулися з вимогою знайти і покарати винних у Генеральну прокуратуру України, повідомили «Коментарям» у Національному екологічному центрі України.

На думку заступника голови центру Олексія Василюка, територію засмітили, зруйнували елементи зовнішнього дизайну парку, утрамбовку ґрунту і т.д.

«Це — порушення законодавства, адже Маріїнський парк — парк-пам´ятка садово-паркового мистецтва, є об´єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення», — зазначив Василюк.

У НЕЦУ зазначають, що в ст. 38 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» зазначено, що на території парків-пам´яток садово-паркового мистецтва забороняється будь-яка діяльність, що не пов´язана з виконанням покладених на них завдань і загрожує їх збереженню.

Як повідомляли «Коментарі», в неділю учасники мітингу на підтримку політики влади оголосили про призупинення акції. Протягом двох днів вони розбирали намети і згортали пожитки. Однак після себе залишили на території Маріїнського парку використані пластикові одноразові прибори, а газони перетворилися на болото. Крім того, в тому місці, де, ймовірно, була кухня на землі лежать гори сирої гречки і перловки. Також просто в бруд викинута варена каша разніх сортів, в якій є відбитки черевиків. Ще на землі розкидані яблука, що лежать упереміш з пластиковим сміттям. Також лежать порожні пляшки з-під горілки.

Розділи: Довкілля

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути