chrome firefox opera safari iexplorer

Суд відпустив двох хлопців, яким «шили» напад на АП

05 грудня 2013 о 00:10

Шевченківський райсуд Києва відпустив на волю двох молодих людей із числа тих, яким інкримінують штурм адміністрації президента України на вулиці Банковій.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат від «Батьківщини» Роман Ілик.

«Суд завершився. Бояться. Під варту хлопців не взяли. Чому? Тому що відчувають — влада змінюватиметься», — написав він.

За словами Ілика, «колона мітингувальників, яка прийшла під Шевченківський райсуд, вразила навіть правоохоронців, які говорять: «Ми хороші, не чіпайте нас».

«Відчувають, що виженемо суддів, які приймають злочинні рішення. Щиро вдячний кожному мітингувальнику, кожному нардепові, з якими були в суді, всім, хто стояв під Шевченківським судом Києва й обстоював Андрійка й Зозулю! Хлопці на волі. Це головне», – додав Ілик.

Як відомо, Шевченківський райсуд Києва 3 грудня ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці всім дев'ятьом хлопцям, підозрюваним в організації масових заворушень на Банковій біля адміністрації президента 1 грудня.

Нагадаємо, раніше міліція Києва повідомила, що розслідує 11 кримінальних проваджень щодо подій, пов'язаних із захопленнями адмінбудівель та іншими інцидентами, які сталися 1 грудня в центрі столиці. В рамках розслідувань цих проваджень затримано 9 осіб.

В опозиції заявили, що не причетні до штурму Адміністрації президента. Там переконують, що напад на Банкову був провокацією, у якій брали участь «тітушки». Пізніше в МВС заявили, що до нападу були причетні також й члени «Братства» під наглядом Дмитра Корчинського.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути