chrome firefox opera safari iexplorer

Суд відпустив ще одного активіста Євромайдану

12 грудня 2013 о 14:04

12 грудня Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов'язання Віктору Радченку, затриманому за заподіяння тілесних ушкоджень міліціонеру на Майдані Незалежності 24 листопада.

Як повідомляють у прес-службі прокуратури Києва, справу стосовно Радченка розслідують за ст. 345 Кримінального кодексу України (загроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу).

Також сьогодні активіста Віталія Благодарного, якого звинувачують в організації масових заворушень 1 грудня, перевели під домашній арешт. У прес-службі прокуратури наголосили, що Благодарний став п’ятим учасником саме «штурму Банкової», якого відпустили.

Окрім цього, 11 грудня Печерський райсуд Києва визнав винним у причетності до масових заворушень на Банковій 1 грудня водія-далекобійника Владислава Загоровка і звільнив з-під варти. Так само було оштрафовано і відпущено із-під варти приватного підприємця Юрія Болотова. Обидва затриманих визнали свою провину. Також відпустили під домашній арешт Миколу Лазаревського, під особисте зобов’язання відпустили Геннадія Черевка і Сергія Нужненка.

Окрім цього, суд залишив під вартою активіста Олександра Солоненка, заарештованого після сутичок 1 грудня біля пам'ятника Леніну в Києві. Крім того, повідомили в прокуратурі, Апеляційний суд Києва залишив без задоволення апеляцію на запобіжний захід Ярославу Притуленку, заарештованому після подій на вул. Банковій 1 грудня. Притуленко – один із дев’яти заарештованих після сутичок на Банковій 1 грудня.

10 грудня президент Віктор Янукович пообіцяв, що вирішать питання зміни запобіжного заходу для затриманих під час сутичок на Євромайдані. Генпрокуратура тоді ж пообіцяла, що прокурори подадуть такі подання.

Після сутичок під адміністрацією президента були затримані 9 осіб.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути