chrome firefox opera safari iexplorer

Цієї неділі у театрі Заньковецької – прем’єра «Назара Стодолі»

19 грудня 2013 о 16:37

У неділю, 22 грудня, в Національному академічному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться прем’єра драми «Назар Стодоля». Вистава присвячена 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.
Режисер-постановник – лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка Федір Стригун. У театрі кажуть, що постановка – це класичне прочитання п’єси. «Ідея така, щоб на сцені максимально відтворити дух українського театру корифеїв. Вистава буде дуже деталізована, а тому – схожою на фільм. У Європі зараз модно ставити такі вистави», – розповіла прес-секретар театру Олеся Галканова.

За її словами, у постановці вистави велику увагу приділили тому, як передати побут, спосіб мислення людей, які жили в Україні в XVIIстолітті.

Крім 22 грудня, виставу цього року ще можна буде переглянути 26, 28 та 29 грудня. Вартість квитків – 40-100 грн.

Нагадаємо, у вересні театр ім. Марії Заньковецької презентував п’єсу «Пропала грамота» за мотивами повісті Миколи Гоголя, а у травні була прем’єра комедії від режисера Ореста Огородника «Блазні мимоволі».

Довідка. «Назар Стодоля» — драматичний твір, який Тарас Шевченко написав у 1843 році. Зображені в ній події відбуваються у 17 столітті біля Чигирина. В основі сюжету – любовний трикутник.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути