chrome firefox opera safari iexplorer

У 10 містах Європи та США відбулися чергові Євромайдани

23 грудня 2013 о 09:43

Українці у світі продовжують виходити на вулиці, щоб виразити солідарність із українськими протестувальниками на Євромайдані. У неділю вони зібралися у щонайменше 10-ти містах Європи та США, передає УНН з посиланням на Медіа-портал української діаспори VIDIA.

Зокрема, у Лісабоні закликали продовжувати акції на підтримку “нової української революції до повної перемоги над режимом Януковича-Азарова”.

У Спілці українців Португалії повідомили, що протестувальники читали вірші, співали українські пісні, скандували «Банду геть», «Схід і Захід разом», «Україно, ми з Тобою». Також мітингувальнки зібрали 255 євро для підтримки Євромайдану.

Аналогічний мітинг відбувся у португальському місті Албуфейра.

Чергове віче відбулося у Мадриді. Воно стало продовженням восьми пікетів українського посольства в Іспанії та російського посольства в Мадриді. Також, небайдужі зібрали понад 1600 євро, які передадуть для допомоги Майдану.

Безстрокова акція протесту триває у Римі. Як повідомив голова Християнського товариства Італії Олесь Городецький, під час акції перехожим роздавали листівки італійською мовою, інформуючи їх про розвиток подій в Україні. Також на мітингу зібрали 540 євро допомоги для громадського сектору Майдану. Подібна акція відбулась в ще одному італійському місті — Неаполі.

Також українці зібрались у Парижі на площі Сант Мішель.

Українці у Нью-Йорку пройшли ходою містом, зустрічаючи ініціативних нью-йоркців, які зголошувалися відвідати київський Євромайдан. За словами активістки Галини Климук-Хом’як, таку ж акцію збираються провести наступного тижня. Свої акції провели в Арізоні, Лос Анджелесі, Вашингтоні.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство