chrome firefox opera safari iexplorer

У Конгрес США подали проект резолюції щодо підтримки прагнень українців

17 грудня 2013 о 11:01

За підтримки конгресменів від обох партій у США подали до Палати представників Конгресу проект резолюції на підтримку «демократичних і європейських прагнень народу України і його права обирати власне майбутнє без залякувань і страху».

Проект пропонує закликати владу України поважати права громадян, які вийшли на вулиці через рішення Президента Віктора Януковича відкласти підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом і повернутися натомість у бік Росії.

Документ також пропонує закликати владу України притягти до відповідальності винних у насильстві щодо мирних демонстрантів.

У разі ж подальшого насильства з боку влади Палата представників може розглянути цільові санкції проти тих, хто віддає й виконує накази про використання сили, мовиться у проекті резолюції, автором якого є конгресмен Еліот Енґел, чільний представник Демократичної партії в комітеті з закордонних справ Палати представників, передає Радіо Свобода.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути