chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові роблять льодові скульптури на честь Франка і Гонгадзе

31 грудня 2013 о 16:48

Сьогодні у Львові почав свою роботу дім льодових фігур. Цьогорічна виставка має назву «Душа України» – тут майстри з різних міст виготовляють з льоду скульптури на честь письменника Івана Франка, журналіста Георгія Гонгадзе тощо.

Про це ZAXID.NET 31 грудня повідомила арт-директор будинку льодових фігур Ольга Гренюх.

Будинок,а точніше купол, у якому розміщені льодові фігури, розташований на проспекті Свободи неподалік пам’ятника Шевченку.

Цього року в ньому буде 14 фігур. Серед них – льодові композиції, пов’язані з Франком, Гонгадзе, теоретиком космонавтики Юрієм Кондратенком та іншими відомими постатями.

«Кожна робота нестиме якесь повідомлення для глядачів, що завітають в будинок льодових фігур. Діятиме виставка до березня. Віднині всі охочі зможуть прийти і подивитися, як працюють майстри, розпитати в них про ті чи інші експонати. З середини січна, плануємо, що всі роботи будуть повністю готові для огляду»,– розповіла Ольга Гренюх.

Фігури виготовляють скульптори з Запоріжжя, Хмельницького, Донецька та інших міст України. Для цьогорічної виставки,зауважила Ольга Гренюх, використовують більше льоду, ніж торік – майже 200 кубометрів.

Будинок льодових фігур працюватиме щодня з 10:00 до 22:00. Вхід – 10 грн.

Нагадаємо, в кінці 2012 року львівські митці виготовляли скульптури для льодового будиночка в тематиці знаків Зодіаку. Виставка тривала до весни 2013 року. Майстри використали 110 брил льоду по 210 кг кожна.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути