chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці покажуть п'єсу за листами Олени Теліги

09 грудня 2013 о 12:58

9 грудня в Києві, в театрі імені Заньковецької покажуть п'єсу «Або-Або» за спогадами Олени Теліги. Відвідувачі побачать історію з життя в сотнях листів, «перетворення сентиментальної Лєнночки в героїчну Жанну Д'Арк», повідомила УНН керівник прес-служби НАУД театру ім. М. Заньковецької Олеся Галканова.

«Або-Або» – це п'єса І. Павлюк і Н. Лісової за листами та спогадами Олени Теліги.

«Або...Або» — це пошук рішення, коротка мить цілого життя. Перед нами постає постать безкомпромісної жінки, для якої не існувало золотої середини. Перед очима пробігають спогади з дитинства, зустріч з коханим, оточення в еміграції, люди, що були поряд тощо. Кожний крок, кожне слово втілюють прагнення жінки бути на рідній землі, хоч це перебування може бути і не досить безпечним; бажання вірити в те, що можна відбудувати втрачений рай і жити в цьому безпечному і затишному місці. Ви побачите історію з життя в сотнях листів: «Перетворення сентиментальної Лєнночки в героїчну Жанну Д'Арк», — розповіла Олеся Галканова.

Художній керівник постановки – н. а. України, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка Федір Стригун, режисер-постановник – Інна Павлюк, художник-постановник – Наталія Тарасенко, помічник режисера – Костянтин Шелест, фото – Тарас Валько. У головних ролях Наталія Лісова, Ярослав Кіргач, Ольга Бакус, Юрій Чеков, Мирослава Солук та Ігор Гаврилів.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути