chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі Львова повністю заборонили продаж алкоголю

03 грудня 2013 о 16:50

Виконавчий комітет Львівської міської ради у вівторок ухвалив рішення про заборону заборонити продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв у центрі міста.

Під дію заборони підпадають не лише кіоски та продуктові крамниці, але й кафе та ресторани. Заборона діятиме до 8 грудня включно, повідомляє Zaxid.ua.

Як пояснила директор департаменту економічної політики Львівської міськради Ірина Кулинич, це рішення прийняте з метою дотримання громадського порядку на Євромайдані у Львові.

«На жаль, на Євромайдані трапляються випадки, коли там з’являлася нетвереза молодь. Будемо закликати підприємців, аби вони не продавали ці кілька днів алкоголь, аби показати, що Львів — це культурна столиця», – пояснила рішення виконкому Ірина Кулинич.

У рішенні зазначено, що центр міста обмежений кільцем вулиць Франка, Підвальною, Торговою, проспектом Чорновола, Зерновою, Куліша, Городоцькою, Огієнка, Листопадового Чину, Крушельницької, Словацького, Стефаника, Грушевського, Герцена. Заборона діє з 3 грудня до 8 грудня.

На запитання про можливі штрафи, Ірина Кулинич відповіла, що про покарання говорити складно.

«Якщо наші підприємці теж прагнуть до вступу в ЄС, вони повинні думати не лише про отримання прибутків, але й про суспільство. Тому відповідальність – це в першу чергу їхня моральна відповідальність перед суспільством», — сказала вона.

Також чиновниця закликає небайдужих львів’ян, якщо вони фіксуватимуть випадки продажу алкоголю мітингувальникам, піддавати такі дії громадському осуду.

Ірина Кулинич додала, що контроль щодо виконання цього рішення покладено на першого заступника міського голови та начальника Львівського міського управління ГУ МВС України.

Рішення про тимчасове обмеження продажу алкоголю прийняли одноголосно, але на засіданні не було секретаря ради Василя Павлюка, а перший заступник мера запізнився і не брав участі в голосуванні.

До складу виконкому входять: міський голова Львова Андрій Садовий, секретар Львівської міськради Василь Павлюк, перший заступник мера Олег Синютка, заступник мера Володимир Шевчук, керуюча справами виконкому Марта Литвинюк і радник мера Василь Косів.

Також до складу виконкому ще досі входить колишній начальник міської міліції Станіслав Броневицький, оскільки депутати так і не погодили нового складу.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути