chrome firefox opera safari iexplorer

Україна посіла 99 місце у рейтингу умов ведення бізнесу серед 145 країн

05 грудня 2013 о 16:03

Американський Forbes в середу, 4 грудня, презентував щорічний рейтинг найкращих країн для ведення бізнесу. Цього року список очолила Ірландія. Україна опинилася на 99 місці серед 145 країн.
Цього року список очолила Ірландія, дещо їй поступається минулорічний лідер Нова Зеландія, останній у трійці лідерів Гонконг.

Україна у рейтингу найкращих країн для бізнесу опинилася на 99-тому місці між Індією та Кенією, поступившись на вісім позицій Росії (вона на 91 місці).

Також Україна поступається в рейтингу іншим країнам Східного партнерства – Молдова перебуває на 88 місці, Азербайджан на 67, Грузія на 50. Проте порівняно із 2012 роком Україна піднялася на п’ять позицій. Тоді вона була на 104 місці. У 2011 – на 105-му.

В рейтингу 145 країн немає Білорусі. Серед інших сусідів України Польща – на 39 місці.

Ірландія цього року вперше протягом восьмирічного існування рейтингу Forbes лідирує у ньому. І це не зважаючи на серйозні економічні проблеми. Як пише видання, три роки тому, європейські уряди та Міжнародний валютний фонд надав Ірландії рятувальний пакет на суму $ 113 млрд. (85 млрд. євро) для підтримки бюджетних потреб країни і та банківської системи. «Проте, незважаючи на ці економічні проблеми, Ірландія як і раніше зберігає надзвичайно сприятливе для бізнесу середовище, який протягом останніх десять років заохочує інвестиції найбільших світових компаній», — пише Forbes.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути