chrome firefox opera safari iexplorer

Українець завоював бронзу ЧЄ з плавання, двічі побивши національний рекорд

13 грудня 2013 о 13:37

Український плавець Андрій Говоров здобув бронзову медаль на стартував у данському Хернінгу чемпіонаті Європи у 25-метрових басейнах.

21-річний спортсмен із Севастополя проплив 50-метрову дистанцію вільним стилем за 21,17 секунди, що стало новим національним рекордом. Колишнє досягнення належало тому ж Говорову — він встановив його у попередньому запливі.

Другим до фінішу прийшов італієць Марко Оссі, а переможцем став бронзовий призер Олімпіади-2012 росіянин Володимир Морозов.

Головний тренер збірної України, відомий у минулому плавець, бронзовий призер Афін-2004 Андрій Сердінов зазначив, що для Говорова, який вже кілька років є лідером української команди, чемпіонат європи на короткій воді є підготовчим етапом до європейської першості з водних видів спорту, яка відбудеться в кінці літа 2014 року в Берліні.

Для Говорова це вже друга бронзова медаль на цій дистанції: на ЧЄ-2010 в Ейндховені українець був третім на 50-метрівці вільним стилем і завоював срібло на 50-метрівці батерфляєм. А у 2011-му у польському Щецині Говоров переміг на 50-метрівці «дельфіном» — також на короткій воді.

Зазначимо, що на першості континенту Україну представляє 16 спортсменів: Дарина Зевіна, Сергій Фролов, Андрій Говоров, Андрій Коваленко, Ганна Дзеркаль та Ігор Борисик, Альона Кисельова, Любов Король, Максим Шемберєв, Любомир Лемешко, Марія Лівер, Малявіна Анастасія, Ольга Товстоган, Ганна Стеценко, Ірина Главник і Катерина Львова.

У нинішніх змаганнях бере участь рекордна кількість спортсменів — 673 плавців із 42 країн.

Джерело: DT.UA
Розділи: Спорт в Україні

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути