chrome firefox opera safari iexplorer

Український Google запустив святковий дудл

24 грудня 2013 о 10:17

Сьогодні, 24 грудня, на головній сторінці української версії пошуковика з'явилося зображення із побажанням користувачам веселих свят.

Дудл створений з нагоди наближення новорічних свят. Так, вже завтра, 25 грудня, в Україні святкуватимуть Різдво віряни католицької церкви, до Нового року залишився рівно тиждень, і два тижні — до Різдва, яке святкують православні та греко-католики.

Довідка. Дудл — модифікація напису «Google» на головній сторінці пошуковика з нагоди тієї чи іншої події. Походить від англійського «doodle», що позначає специфічний тип несвідомого малювання, характерним прикладом якого є малюнки на полях учнівських зошитів та студентських конспектів.

Найчастіше підставою для створення святкової версії логотипу стають великі свята на кшталт Нового року або річниці народження або смерті відомих людей або знакових подій в історії.

Цього року, наприклад, український Google створював дудли до свого дня народження, до 126-річчя автора парадоксу про «мертвого живого кота» фізика Ервіна Шредінгера та 130-річчя видатного письменника Франца Кафки.

Розділи: Суспільство