chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд у 2014 році запланував знищити українське радіо та регіональне телебачення — Микола Томенко

26 грудня 2013 о 10:46

«Виходячи з проекту бюджету на 2014 рік, який подав уряд Азарова можна зробити висновок, що у наступному році уряд запланував знищити українське радіо та регіональне телебачення», – про це наголосив Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Такий висновок виходить з того, що відсутня стаття оплати послуг Концерну РРТ, «Укртелекому» та провайдера цифрових мультиплексів ТОВ «Зеонбуд» з трансляції передач державних мовників. Згідно інформації наданої Комітету Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, йдеться про суму у 171 мільйон гривень. Це без урахування кредиторської заборгованості близько 60 мільйонів гривень, з якою Державний Комітет телебачення і радіомовлення завершує нинішній рік.

Микола Томенко вважає, що такі прогалини у проекті бюджету можуть призвести до катастрофічних наслідків для інформаційної безпеки держави, адже з ефіру будуть вимкнені передачі Національної телевізійної компанії України, Національної радіокомпанії України та обласних державних телерадіокомпаній.

«На жаль, у нинішньому році ми вже мали прецедент, коли через відсутність бюджетного фінансування були вимкнені усі три програми Національної радіокомпанії України і Уряду довелося в екстреному порядку вирішувати проблему», – зауважив Голова Комітету з питань свободи слова та інформації.

Тому Микола Томенко звернувся до Прем’єр-міністра України з вимогою передбачити фінансування трансляції радіо та регіонального телебачення у Державному бюджеті 2014 року.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Громадська думка

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути