chrome firefox opera safari iexplorer

В українських потягах будуть читати твори найкращих українських письменників

30 грудня 2013 о 12:25

У поїздах «Південно-Західної залізниці» напрямку Київ — Варшава — Київ стартував незвичайний культурний проект «Книжкові мандри». Ініціатива Польського Інституту в Києві дасть можливість пасажирам цілий місяць читати в дорозі твори українських письменників: Тані Малярчук, Наталки Сняданко, Сергія Жадана і Тараса Прохасько. Всі четверо — лауреати престижної Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського, яку один раз на два роки вручає Польський Інститут у Києві. Про це повідомляють «Вечерние Вести».

«Хто з нас не любить подорожувати потягом з книгою або газетою в руках? Читати і розширювати горизонти уяви — найкраще заняття під час довгої дороги, — каже директор Польського Інституту в Києві, глава журі Премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського 2013 Ярослав Годун. — Саме тому ми вирішили побалувати пасажирів підбіркою творів кращих письменників».

Книги з творами розміщені в кожному купе, читати їх можна безкоштовно. Родзинкою проекту стануть твори польських авторів, перекладені українською мовою, а також «польська» номер видання «Критика», присвячений новим соціальним і художнім практикам у Польщі.

Нагадаємо, з 1 жовтня набрав чинності другий етап підвищення цін на квитки у всіх категоріях вагонів, крім СВ, вагонів поїздів Інтерсіті + і приміських поїздів, у внутрішньому і міжнародному сполученнях пасажирів залізничним транспортом. Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні підвищується на 10%, в ​​міжнародному — на 5% тільки у квитковій частини.

Джерело: newsru.ua
Розділи: Туристичні новини

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути