chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені відкрили найбільш небезпечну речовину світу

25 грудня 2013 о 11:00

Вчені відкрили новий вид ботулотоксину – сильної отрути з органічних токсинів і речовин – і стверджують, що це найбільш небезпечна речовина світу. Антитоксин, що її знешкоджують ще не розроблено, тому деталі генного будови цієї речовини не публікують з міркувань безпеки. Цей токсин дуже смертоносний, бо для того, щоб вбити дорослу людину достатньо вдихнути 13 мільярдних

речовина
Вчені відкрили новий вид ботулотоксину – сильної отрути з органічних токсинів і речовин – і стверджують, що це найбільш небезпечна речовина світу. Антитоксин, що її знешкоджують ще не розроблено, тому деталі генного будови цієї речовини не публікують з міркувань безпеки.

Цей токсин дуже смертоносний, бо для того, щоб вбити дорослу людину достатньо вдихнути 13 мільярдних грамма цієї речовини або ввести ін’єкцію лише двох мільярдних грама. Страшно подумати, що буде, якщо у міське водопостачання сипнути чайну ложечку такого ботулотоксину.

Ця речовина – нейротоксин білкової природи, що діє на нервову систему, порушуючи роботу черепних нервів, нервових центрів серця і скелeтной мускулатури, в результаті викликаючи ботулізм і смерть від паралічу.

Між іншим, цей токсин не штучний, а натурального походження. Так, раніше було відомо 7 різновидів ботулотоксину, кожен з яких відрізняється своєю токсичністю, але нещодавно вчені знайшли восьмий тип і не де-небудь, а в зразку стільця немовляти, який був заражений ботулізмом

Джерело: ПІК
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути