chrome firefox opera safari iexplorer

Від учасників Майдану вимагають звільнити Будинок профспілок до 30 грудня

26 грудня 2013 о 11:03

Президія Федерації профспілок України на засіданні у середу відмовила мітингувальникам у подовженні оренди приміщень у будівлі ФПУ, термін якої спливає 25 грудня.

«25 грудня у будинку Федерації профспілок України відбулося засідання Президії ФПУ, на якому розглядалося питання щодо доцільності продовження терміну перебування у приміщеннях ФПУ та Жовтневому палаці культури представників опозиційних сил. За результатами засідання представникам «євромайдану» відмовлено у продовженні оренди», – йдеться у документі ФПУ.

Мітингувальників зобов’язали звільнити приміщення до 30 грудня, а з 31 грудня там проводитимуть санітарну обробку.

ФПУ попередила, що у разі відмови звільнити будівлі профспілкові лідери звертатимуться до правоохоронних органів.

Нагадаємо, Федерацією профспілок України та Степаном Кубівим було укладено угоду на оренду частини приміщень будинку Федерації профспілок за адресою майдан Незалежності, 2 та Жовтневого палацу культури (вул. Інститутська, 1). Термін дії угоди сплив 25 грудня.

Нагадаємо, 1 грудня опозиція розгорнула штаб громадянської акції протесту в будівлі Федерації профспілок на Майдані Незалежності.

10 грудня опозиція отримала рішення Шевченківського суду про примусове виселення з Будинку профспілок. Опозиція в свою чергу оприлюднила документ, згідно з яким Федерація профспілок дозволила мітингувальникам перебувати у її будівлі на Майдані Незалежності та у Жовтневому палаці на Інститутській до 25 грудня, а за потреби й довше.

Представники опозиції подали апеляційну скаргу на постанову відділу Державної виконавчої служби Шевченківського району про звільнення приміщень будівлі Федерації профспілок України.

23 грудня опозиціонери заявили, що вже підготували документи щодо продовження угоди про оренду Будинку профспілок ще на місяць.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути