chrome firefox opera safari iexplorer

Віталій Кличко вирішив призупинити спортивну кар'єру

17 грудня 2013 о 10:47

Чемпіон світу за версією WBC в суперважкій вазі українець Віталій Кличко вирішив призупинити спортивну кар'єру.

«Хочу подякувати WBC і її президенту Хосе Сулейману за підтримку в нашій боротьбі за свободу і демократію в Україні. Велика честь для мене носити звання чемпіона світу за версією WBC.

Рішення WBC залишає мені теоретичну можливість повернення на ринг, але я не можу цього навіть уявити в нинішніх обставинах», — заявив Кличко, цитує його sports.ru.

«Я повністю сконцентрований на політичній кар'єрі в Україні, і я відчуваю, що саме там я більше потрібен людям», — додав він.

«Володимир продовжуватиме виступати на рингу, а я буду підтримувати його в його спортивній кар'єрі так само, як він підтримує мене на політичному рингу», — сказав Кличко.

Президент WBC визнав Віталія Кличка почесним чемпіоном світу. Це означає, що в разі відновлення кар'єри Віталій Кличко отримає першочергове право зустрітися з діючим володарем титулу WBC.

«WBC має честь і пишається тим, що підтверджує статус Віталія Кличка як заслуженого чемпіона світу в суперважкій вазі. Безсумнівно, Віталій заслужив на цю честь своїми діями на рингу й поза ним. Віталій Кличко наразі проводить бій усього свого життя, поза рингом. Віталій показує світові, що таке справжнє серце чемпіона, ведучи за собою співгромадян у боротьбі за рівність, права і мир для великої країни України», — йдеться в повідомленні на офіційному сайті організації.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути