chrome firefox opera safari iexplorer

Як не захворіти взимку: ТОП-5 порад

26 грудня 2013 о 13:09

Більшість людей вважає, що застуди в зимовий період неминучі. Але дотримання простих рекомендацій, складених експертами, допоможе значно знизити цей ризик.

1. Не торкайтеся обличчя. Ми можемо торкатися обличчя (носа, рота) несвідомо, а тим часом, це сприяє поширенню вірусів, говорить лікар первинної допомоги та доцент медичного центру Векснера Університету штату Огайо, Майкл Ланган. Проведені раніше дослідження показали, що люди забруднюють руки мікробами частіше, ніж миють їх.

2. Мийте руки. Правильне миття рук (з милом протягом 20 секунд) запобігає розповсюдженню мікробів. В дорозі можна використовувати дезінфікуючий засіб для рук.

3. Зробіть щеплення від грипу. ВООЗ вважає це найкращим способом захисту від вірусів і ускладнень грипу.

4. Уникайте застужених людей. Принаймні, обмежте контакти з тими, хто підхопив грип або застуду. Особливо потрібно поберегтися людям з хронічними захворюваннями, вагітним жінкам та маленьким дітям.

5. Будьте активними і майте здорові звички. Здоровий спосіб життя, який включає виконання фізичних вправ, правильне харчування і достатній сон, убереже вас від наслідків мінливої погоди. Доктор Ланган підкреслив, що ефективність вітамінів С, Е і цинку в профілактиці застуди не достатньо доведена.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути