chrome firefox opera safari iexplorer

За бюджетом-2014 педагоги недоотримуватимуть до 25 тисяч щорічно

24 грудня 2013 о 21:41

Кожен педагог втрачатиме від 6 до 25 тисяч гривень щорічно через маніпуляції уряду з тарифною сіткою в проекті бюджету 2014 року.

Про це йдеться в листах голови парламентського комітету з питань освіти і науки Лілії Гриневич до прем'єр-міністра і голови бюджетного комітету, які викладені на її сторінці у «Фейсбуці».

«Проект держбюджету на 2014 рік не передбачає підвищення з 1 січня розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки. Освітяни знову недоотримуватимуть від 700 до 2000 грн щомісячно», – пише вона в соціальній мережі.

Відповідно до проекту бюджету, оклад працівника першого тарифного розряду ЄТС на 1 січня становитиме, як і раніше, 852 грн. До кінця 2014 року передбачається зростання на 5,8%, зокрема, з 1 липня – до 890 грн, з 1 жовтня – до 1011 грн.

Водночас, як відомо, мінімальна зарплата з 1 січня становитиме 1147 грн.

Відповідна різниця між окладом для працівників 1 розряду та мінімальною зарплатою дозволяє Кабміну знижувати виплати робітникам більш високої кваліфікації, тому що їм зарплату розраховують, відштовхуючись не від мінімальної зарплати, а від тарифної ставки.

"Відтак, грошовий розрив між мінімальною заробітною платою і величиною 1 тарифного розряду ЄТС з січня 2014 року становитиме 366 грн, з липня – 360 грн, а з жовтня – 290 грн, що суперечить статті 6 Закону «Про оплату праці», – зазначено в листі до голови бюджетного комітету Гриневич.

«Відповідно до чинного законодавства, тарифна ставка працівника першого розряду встановлюється у розмірі, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, а не навпаки», – наголосила депутат.

Лист Гриневич до Миколи Азарова

 

Лист Гриневич до голови бюджетного комітету Євгена Геллера
Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути