chrome firefox opera safari iexplorer

Загальний страйк оголосили у Львові, в Івано-Франківську та Тернополі

02 грудня 2013 о 11:25

У низці західних областей оголошено безстроковий мирний страйк.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ і сайти влади.

Рішення про безстроковий мирний страйк було прийнято на позачерговій 41-й сесії міської ради, яка відбулася на театральному майдані Тернополя.

Міський голова Сергій Надал звернувся до підприємців, власників закладів ресторанного господарства, бізнесменів з проханням припинити свою діяльність, на вході своїх підпорядкованих закладів приклеїти таблички «Страйк» та колективами вийти на центральну площу міста.

Водночас Тернопільська міська рада, освітні заклади, лікарні працюватимуть у звичному режимі та забезпечуватимуть життєдіяльність міста.

У Львові люди збираються на 12:00 на акцію протесту на площу поблизу пам’ятника Тарасові Шевченку.

Львів'ян, які бажають долучитися до протесту, закликали створювати на своїх підприємствах страйкові комітети.

У свою чергу міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус і його заступники з понеділка, 2 грудня, пішли у відпустку без збереження заробітної плати, «виконуючи волю багатотисячного віче, яке відбулося біля обладміністрації 1 грудня».

«Саме в такий спосіб ми заявляємо про свою позицію і виявляємо солідарність зі страйкарями, оскільки, згідно з чинним законодавством, державним службовцям заборонено страйкувати», — цитує Анушкевичуса прес-служба міськвиконкому в понеділок.

За інформацією прес-служби, аналогічно вчинили й інші співробітники виконкому, які працюють у виконавчій владі Івано-Франківська.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути