chrome firefox opera safari iexplorer

Журі обрало фіналістів національного відбору «Євробачення-2014»

09 грудня 2013 о 15:40

7 грудня в ефірі Першого національного відбувся попередній етап національного відбору пісенного конкурсу «Євробачення-2014», під час якого журі обрало двадцять фіналістів. Про це повідомляє Телекритика з посиланням на прес-службу каналу.

21 грудня двадцять визначених виконавців у фіналі національного відбору у прямому ефірі Першого Національного будуть змагатися за право представляти Україну на міжнародному конкурсі «Євробачення-2014» в Данії.

Обирало двадцятку фіналістів журі, до складу якого увійшли музичний продюсер Першого національного Владислав Багінський, український композитор і продюсер Михайло Некрасов, шоумен і радіоведучий Женя Фешак та програмний директор каналу RuMusic Володимир Козлов.

На участь у попередньому відборі надійшло понад півсотні заявок. Серед учасників прослуховування були відомі в Україні виконавці і співаки-початківці. Одразу після оголошення відбулася церемонія жеребкування, під час якої фіналісти національного відбору обрали порядкові номери виступів.

Фіналісти виступлять 21 грудня в ефірі Першого національного у такому порядку:

1 — дует «Анна-Марія»

2 — Роман Полонський

3 — ULI RUD

4 — Марієтта

5 — Стас Шурінс

6 — Анатолій Шпарьов

7 — Наталя Валевська

8 — Ліза Вассабі

9 — Володимир Ткаченко

10 — Шаніс

11 — Вікторія Петрик

12 — Євген Літвінкович

13 — гурт «НеАнгели»

14 — Ілларія

15 — Таня Ширко

16 — Таня Берк

17 — Марія Яремчук

18 — Віктор Романченко

19 — Анна Ходоровська

20 — Денис Любімов

«Різниця між півфіналом і фіналом національного відбору полягає в тому, що у півфіналі ми попередньо ознайомилися з піснями й вибрали «міцну» двадцятку. Мені дуже сподобався рівень підготовки учасників, тому переконаний, що цього року варто очікувати на потужну боротьбу за право представляти Україну на «Євробаченні-2014». Я вдячний тим людям, які, незважаючи на те, що у попередньому турі не обов'язково було виступати з бек-вокалом і балетами, цілісно подали свої пісні, донесли правильні емоції до журі. Тобто серед фіналістів опинилися ті, хто найкраще підготувався», — сказав композитор Михайло Некрасов, з піснями якого Злата Оґнєвіч посіла на «Євробаченні-2013» третє місце, а Софія Тарасова на Дитячому «Євробаченні-2013» — друге.

«Цьогорічний півфінал національного відбору Пісенного конкурсу Євробачення-2014 традиційно став масштабною подією — до нас завітало понад півсотні сольних виконавців і колективів. Звісно, одні підготувалися краще, інші — гірше, але можу запевнити, що до фіналу ми обрали тільки найсильніших, і кожен із фіналістів має великі шанси представляти Україну на міжнародній арені. Я дуже вдячний усім учасникам за підготовку, за чудові пісні, вдячний моїм колегам, які погодилися бути в журі, й зробили цей складний вибір. Сподіваюся, що всі фіналісти вразять нас у фіналі своїми виступами», — сказав музичний продюсер Першого національного Владислав Багінський.

Нагадаємо, пісенний конкурс «Євробачення-2014» відбудеться у травні 2014 року у Копенгагені (Данія). Перший півфінал пройде 6 травня, другий півфінал — 8 травня, 10 травня відбудеться фінал.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути