chrome firefox opera safari iexplorer

Знайдено більшість активістів, зниклих під час розгону Євромайдану

09 грудня 2013 о 10:03

Більшість підлітків, яких розшукували батьки, їздили регіонами України з метою залучення громадян для участі в акції.

Всі неповнолітні підлітки, батьки яких зверталися до міліції з заявою про їхнє зникнення в період проведення акцій на Майдані Незалежності та в центральній частині Києва, знайдені і повернулися додому. Про це заявила начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС у Києві Лариса Зуб, повідомляє прес-служба УМВС у Києві.

Зокрема, 17-річний Денис Гуменюк, який пішов з дому 28 листопада і якого розшукував батько, був знайдений 7 грудня. Зараз він перебуває з дідусем у Києво-Святошинському районі Київської області.

«Під час оперативно-розшукових заходів було встановлено, що Денис Гуменюк їздив разом з представниками однієї з партій містами України й агітував людей за те, щоб вони прибули до Києва і взяли участь в акціях Євромайдану», — повідомили в міліції.

Крім того, було знайдено ще двох дівчат — Лілію Хачатурову (18 років), та неповнолітню Марину Цебоєву (16 років). Їх також батьки розшукували кілька днів. Дівчата повернулися додому 7 грудня.

«Працівники столичної міліції з'ясували, що, зокрема, неповнолітню Марину Цебоєву організатори мітингувальників весь час, поки дівчина була відсутня вдома, задіяли як агітатора для роздачі листівок на Майдані Незалежності», — йдеться в повідомленні.

Лариса Зуб також зазначила, що іншої інформації про неповнолітніх, які зникли під час масових акцій, поки не надходило.

Раніше повідомлялося про те, що 30 листопада під час силової зачистки «Беркутом» Євромайдану зникли безвісти 34 людини. Оробець направила депутатське звернення до ГУМВС у м. Києві з проханням надати інформацію про місце перебування цих людей. У свою чергу правоохоронці заявляли, що до них не надходили офіційні заяви про зниклих активістів.

5 грудня народним депутатам і активістам Євромайдану вдалося знайти 18 осіб з 34, що після розгону Євромайдану 30 листопада вважалися зниклими безвісти

Джерело: ZN.UA
Розділи: Суспільство