chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра в Україну прибуде Ш.Фюле, а наступного тижня — К.Ештон

23 січня 2014 о 14:53

Віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон наступного тижня відвідає Київ — про це повідомив представник Європейської комісії  на прес-конференції в Брюсселі, передає УНН.

При цьому завтра до України прибуде європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле

За словами Олів'є Байлі, цю інформацію під час телефонної розмови з президентом України Віктором Януковичем озвучив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

«Президент Янукович привітав візити як Ештон, так і європейського комісара Штефана Фюле», — озвучив реакцію українського співрозмовника представник ЄК.

Нагадаємо, верховний представник Європейського Союзу з зовнішньої політики Кетрін Ештон закликала «негайно припинити» ескалацію насильства в Києві після повідомлення про перших загиблих у протестах.

Як повідомлялося, наприкінці січня до Києва збирається делегація Європарламенту. Євродепутати будуть говорити про способи вирішення нинішньої ситуації. Нагадаємо, 12 грудня 2013-го року Європейський парламент прийняв резолюцію щодо України за результатами саміту Вільнюського Східного партнерства, який відбувався 28-29 листопада минулого року. Нараз відомо, що делегація Європарламенту у складі 12 євродепутатів приїде до Києва 28 січня.

Протистояння між мітингувальниками та правоохоронцями перейшли в нову активну фазу 19 січня, коли відбувся штурм на Грушевського як реакція на загострення протистояння Євромайдану з офіційною владою України після прийняття 16 січня скандальних законів.

Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року.

Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути