chrome firefox opera safari iexplorer

Біатлон: Україна перша в Кубку націй

09 січня 2014 о 10:04

Жіноча збірна України залишилася на першій позиції в біатлонному Кубку націй – попри відносну невдачу в естафеті на п’ятому етапі Кубка світу в німецькому Рупольдинґу.

У середу українська четвірка в складі Юлії Джими, Віти Семеренко, Наталії Бурдиги і Валі Семеренко стала четвертою. «Синьо-жовті» фінішували слідом за збірними Росії, Німеччини та Норвегії.

Українки вперше в сезоні залишилися без нагород в естафеті – на етапі в австрійському Хохфільцені вони були першими, у французькому Ансі – другими. В Рупольдинґу тренери надали відпочинок капітану збірної Олені Підгрушній.

У четвер у Рупольдинґу відбудеться чоловіча естафета. У складі збірної України на старт вийдуть Дмитро Підручний, Сергій Седнєв, Артем Прима і Андрій Дериземля. Лідер команди Сергій Семенов в естафеті участі не братиме, він готуватиметься до спринтерської гонки, запланованої на суботу.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути