chrome firefox opera safari iexplorer

Через надмірне застосування сили до мітингувальників міліціонери починають звільнятися

28 січня 2014 о 19:15

Через надмірне застосування сили правоохоронцями проти мітингувальників заступник начальника Глибоцького РВ УМВС у Чернівецькій області майор міліції Микола Малий подав у відставку, повідомили«Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».

Микола Малий записав відеозверення до своїх колег та закликав їх не виконувати злочинних наказів. «Після першого кровопролиття на Майдані я написав рапорт на звільнення, бо присягав захищати права та свободи громадян, служити народу, а не виконувати бездумно накази керівництва», — зазначив Малий. Він зауважив, що судячи з усього, влада не збирається брати на себе відповідальність за кровопролиття.

Микола Малий звернувся до правоохоронців із закликом не виконувати злочинних наказів. «Це ваше право, яке гарантоване статтею 60 Конституції України. Пам’ятайте, честь і гідність дорожче будь-яких посад і звань. Ваш конституційний обов’язок – захищати народ. Станьте пліч-о-пліч з народом», — заявив Микола Малий.

ВІДЕО

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути