chrome firefox opera safari iexplorer

Число курців у світі наблизилося до мільярда

08 січня 2014 о 13:40

На думку вчених, зростання кількості курців пояснюється збільшенням населення Землі за останні 50 років. У світі щодня палять троє з 10 чоловіків і одна з 20 жінок.

 

За даними дослідників Інституту показників і оцінки здоров'я (Institute for Health Metrics and Evaluation) Вашингтонського університету, в 2012 році щодня палили 967 мільйонів людей, що живуть у 187 країнах. У 1980 році у світі нараховували 721 мільйон курців.

 

На думку вчених, зростання кількості курців пояснюється збільшенням населення Землі за останні 50 років. Як показують дані дослідження, в декількох великих країнах, серед яких Бангладеш, Китай і Росія, в останні роки палять все більше людей. Одні з найвищих показників поширеності куріння у даний час зафіксовано в країнах, що розвиваються, йдеться в доповіді, дані з якої наводить ВВС.

 

Як встановили вчені, у світі щодня палять троє з 10 чоловіків (31%) і одна з 20 жінок (6%). У 1980 році палили четверо з 10 чоловіків (41%) і одна з 10 жінок (10%).

 

Лідером з поширеності вживання тютюну є Східний Тимор, де щодня палить 61% населення. На другому місці за кількістю курців — Індонезія, третій рядок антирейтингу посідає Кірібаті. Четвертою країною за поширеністю куріння стала Вірменія, потім йде Папуа-Нова Гвінея.

 

Найменше курців на островах Антігуа і Барбуда (5%), у Сан-Томе і Прінсіпі, Нігерії, Ефіопії та Гані.

З точки зору впливу тютюнопаління на стан здоров'я, найгірше справи йдуть в Греції, Ірландії, Італії і Японії, а також у Китаї, Кувейті, Філіппінах, Росії, Швейцарії та Уругваї. Як вважають у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ), мільйони життів може бути врятовано, якщо влада буде продовжувати антитютюнову політику — підвищувати податки на цигарки і приймати закони про заборону куріння у певних місцях

Джерело: ZN.UA
Розділи: Здоровий спосіб життя