chrome firefox opera safari iexplorer

Дари волхвів прибудуть в Україну 24 січня

15 січня 2014 о 15:50

24 січня з Мінська до Київа прибудуть Дари волхвів – одна з небагатьох реліквій, що пов'язані із земним життям Спасителя та збереглися до сьогоднішнього дня. Про це під час прес-конференції повідомив прес-секретар Предстоятеля УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, передає УНН.

Зокрема, за його словами, Дари волхвів будуть доступні прочанампротягом шести діб з 24 по 30 січня у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі. В ці дні тут можна буде помолитися Спасителю і торкнутися реліквії, освяченої дотиком Новонародженого.

Загалом, про поклоніння волхвів, що принесли дари – золото, ладан і смирну – Богонемовляті Христу, йдеться ще в Євангелії від Матфея.

Згідно з переказами, відображеними в письмових візантійських джерелах, Дари волхвів разом зі Своєю чесною ризою і поясом передала Єрусалимськії Церкві Сама Пресвята Богородиця. В Єрусалимі вони перебували до IV століття, за імператора Східної Римської імперії Аркадія (395-408) були перенесені в столицю Візантії — Константинополь.

В афонський монастир св. Павла святиню було передано в 1470 році, після захоплення Константинополя турками.

Постійне місце їхнього зберігання – монастир святого Павла, що на святій горі Афон в Греції.

Джерело: UNN
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути