chrome firefox opera safari iexplorer

В Генпрокуратурі озвучили кількість жертв та постраждалих від протестів в Україні

30 січня 2014 о 14:49

В Україні за час акцій протестів загинули чотири людини та постраждали більше 500 осіб, повідомляє прес-служба Генпрокуратури. 

«Згідно даних слідства, загинули 4 особи, у тому числі – працівники органів внутрішніх справ, тілесні ушкодження отримали більше 500 осіб, з них – 253 правоохоронці», — йдеться в повідомленні ГПУ. 

У відомстві також зазначили, що станом на сьогодні, затримано загалом 234 особи, з них заарештовано – 140.

«Крім того, мають місце численні порушення Конституції та законів України з боку місцевих органів влади. Неправомірні рішення останніх оскаржуються органами прокуратури в судовому порядку», — повідомили в Генпрокуратурі. 

«Що стосується реалізації положень закону України „Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань“, органи прокуратури виконають всі процесуальні обов'язки, які належать до їх компетенції, для забезпечення повноформатної дії цього закону. Одночасно, Генеральна прокуратура України нагадує про консолідовану відповідальність за виконання вимог зазначеного нормативного документу», — додали в ГПУ. 

Нагадаємо, що сьогодні спікер Верховної Ради Володимир Рибак підписав скандальний закон про амністію.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути