chrome firefox opera safari iexplorer

Human Rights Watch вимагає розслідування нападів на журналістів та медиків

31 січня 2014 о 13:12

Міжнародні партнери України повинні натиснути на офіційний Київ для розслідування порушень прав людини і притягнення винних до відповідальності відповідно до міжнародних стандартів.

Про це йдеться на сайті міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch. Правозахисники звертають увагу насамперед на поранення журналістів і медиків, які сталися в Києві з 19 до 22 січня внаслідок нападів силовиків.

За час свого поточного розслідування Human Rights Watch документально зафіксувала 13 випадків, коли силовики били журналістів або медиків, стріляли по них гумовими кулями або поранили їх шумовими гранатами. Українські неурядові групи задокументували понад 60 таких випадків, додають правозахисники. Наявні дані свідчать, що в багатьох випадках сили безпеки навмисно цілили в журналістів і медиків , які не брали участь в акціях протесту.

«Можна випадково поцілити в одного журналіста чи медика під час запеклих сутичок, але ж не в десятки», – сказала заступник директора програм Human Rights Watch Анна Нейстат, яка перебуває в Києві, повідомляє Радіо Свобода.

Сайт правозахисної організації наводить конкретні приклади нападів на журналістів і медиків, містить свідчення очевидців і самих потерпілих.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути