chrome firefox opera safari iexplorer

Інтернет Асоціація України спростувала чутки про відключення зв'язку та інтернету

23 січня 2014 о 16:28

Для того, щоб в країні було відключено електрику, засоби зв'язку і ТВ, необхідний указ президента про введення стану НС, який протягом двох днів зобов'язана затвердити ВР

Інтернет Асоціація України звернулася до учасників ІТ-ринку і українців з проханням не поширювати чутки про відключення телекомунікацій

Так, увечері 22 січня у соцмережах і деяких ЗМІ була поширена інформація про отримання інтернет-провайдерами листів про підготовку до тимчасового відключення інтернет-шлюзів, точок доступу, станцій стільникового зв'язку, телевізійних і радіоканалів крім «Першого національного» та «Першої програми радіо», а також фіксованого зв'язку крім екстрених служб. Інау не підтверджує інформації про наявність таких листів провайдерам.

Також асоціація підкреслює, що відповідно до законодавства України про введення надзвичайного стану можливо лише указом президента, затвердженого протягом двох днів Верховною Радою. «В указі повинні бути прописані територія, час (від 30 до 60 діб), в т.ч. перелік тимчасових обмежень прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень», — повідомляється в заяві Інау.

Інтернет Асоціація впевнена, що припинення роботи інтернету та надання послуг мобільного зв'язку тільки загострить суспільний конфлікт, що вигідно виключно «силам, зацікавленим у знищенні української держави».

На даний момент за даними Інау робота телекомунікаційних мереж в Україні стабільна, а технічні підстави для втручання в їх роботу відсутні.

Крім цього 22 січня з'явилися в інтернеті повідомлення про перебої в роботі деяких телеком-мереж, а також про відключення телеканалів (зокрема, були заяви про відключення «5-го каналу» в мережах «Тріолану»).

У зв'язку з цим Інау закликає телеком-компанії дотримуватися вимог законодавства України і не порушувати законного права споживачів на вільний доступ до телеком-послуг. Якщо все ж оператори або провайдери скорочують перелік надаваних послуг (зокрема, відключають канали), Інау радить споживачам вимагати їх включення або переходити до іншого оператора.

Джерело: ZN.UA
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути