chrome firefox opera safari iexplorer

Канада ввела санкції на в'їзд для українських чиновників

29 січня 2014 о 10:34

Уряд Канади заявив про заборону на в'їзд до країни для українських чиновників у відповідь на зіткнення між протестувальниками і міліцією у Києві, повідомляє канадський портал СВС News у вівторок ввечері.

«Ми ввели обмеження — з негайним набуттям чинності — для в'їзду до Канади ключових українських чиновників, які були відповідальні за придушення і замовчування протестних голосів», — заявив журналістам після відповідних парламентських дебатів у вівторок в будівлі парламенту міністр громадянства та імміграції Канади Кріс Александер.

Він підкреслив, що уряд був змушений прийняти дані заходи у зв'язку «вкрай сумними» і «нещодавніми діями членів української правлячої еліти перед обличчям масових і наростаючих протестів». «Канада продовжать підтримувати український народ у їхній відважній і сміливій підтримці свободи та демократії», — підкреслив він.

Міністр закордонних справ Джон Беірд підтримав свого колегу і попередив Україну про можливі санкції. «Я гадаю, що це важливий крок. Ми обов'язково продовжимо рухатися далі в цьому напрямку і нарощувати дії, якщо це буде потрібно», — повідомив він журналістам у парламенті.

Дж.Беірд зазначив, що уряд Канади уважно стежить за розвитком ситуації в Україні. «Це не останній крок Канади в цьому питанні — це просто дія в рамках наших зобов'язань і підтримки свободи та процвітання в Україні», — додав він.

Голова зовнішньополітичного відомства Канади також повідомив, що за годину до оголошення про введення санкцій він зустрічався з верховним представником ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Кетрін Ештон. Він також повідомив, що буде контактувати з чиновниками зі США з даного питання.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути