chrome firefox opera safari iexplorer

Католики сьогодні відзначають Хрещення Господнє

12 січня 2014 о 11:39

Католики сьогодні відзначають велике свято — Хрещення Господнє, передає УНН.

Свято це пов'язаний з хрещенням Ісуса Христа в річці Йордан. У часи його земного життя хрестили тільки дорослих людей, які повністю відчули віру в єдиного Бога і усвідомили в собі цю, на ті часи, нову релігію, адже тоді християни переслідувалися, єдинобожжя відкидалося.

Тому не дивно, що Ісус Христос прийняв хрещення у віці 30 років. Іоанн, найближчий попередник і провісник Ісуса Христа, багато проповідував про швидке пришестя Месії, побачивши Ісуса, був здивований і сказав: «Мені треба хреститися від Тебе, і чи Ти приходиш до мене?». На це Ісус відповів, що «годиться нам виповнити усю правду», і прийняв хрещення від Іоанна.

Коли після хрещення Ісус вийшов з вод Йордану , над ним відкрилися небеса і Іоанн Хреститель побачив Духа Божого у вигляді голуба, який спустився на Ісуса, і почув голос Бога-Отця , який сказав: «Це Син мій улюблений, в Якому Моє благовоління».

Преподобний Іоанн Дамаскін говорив, що Господь хрестився, «щоб водами поховати людський гріх», виконати Закон, відкрити таїнство Святої Трійці і, нарешті, освятити «Водне єство», подати їм зразок і приклад Хрещення.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути