chrome firefox opera safari iexplorer

Львів став туристичною Меккою України

10 січня 2014 о 12:36

За час новорічно-різдвяних свят – з 30 грудня по 7 січня – місто відвідали 120 тисяч туристів, а до Водохреща очікується 230 тисяч гостей.

«Минулого року на різдвяні свята Львів відвідало близько 180 тисяч осіб. Цього року очікуємо 230 тисяч гостей. Всі заклади розміщення туристів у Львові мали стовідсоткове завантаження в період новорічно-різдвяних свят. Переважно це гості з Росії, Білорусі, східної і центральної України. Серед туристів переважають індивідуальні гості, хоча бувають і групи. Середня тривалість перебування туриста у Львові становить три дні», — повідомили в управлінні туризму Львівської міської ради.

«Родзинкою є, власне, Львів і особлива атмосфера Різдва. Через свята в центрі пройти було неможливо – дуже багато гостей зі східної України, Києва, з Росії. Всі в захваті. Дійства, вертепи, наша коляда, звіздарі – це щось особливе. Ніхто не може цього повторити, тому що у нас це йде від серця. Людям подобається ця щирість», — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Також градоначальник додав, що за останні роки у сфері туристичної індустрії створено близько 10 тисяч нових робочих місць.