chrome firefox opera safari iexplorer

Майже тисячі учасників Автомайдану загрожує позбавлення водійських прав

10 січня 2014 о 16:22

Державтоінспекція має список водіїв, що їздили до президентської резиденції Межигір'я. Нині їх під різними приводами намагаються позбавити водійських прав. Про це заявив активіст Автомайдану Дмитро Булатов.

Як повідомляє ЛігаБізнесІнформ, цитуючи активіста, ДАІ має неофіційний список водіїв Автомайдану, які повинні бути позбавлені водійських прав після поїздки в Межигір'я 29 грудня 2013 року.

Булатов підкреслив, що зростає кількість репресій проти активістів Автомайдану. Найактивніших, за його словами, годинами вистежують якісь люди. Крім того, даішники отримали наказ масово позбавляти прав водіїв Автомайдану.

«Позавчора один із даїшників показував мені список, у якому було 911 чи 913 автомобілів. Це негласний список, за яким відданий наказ зупиняти і відбирати права будь-яким способом. Це не внутрішній документ даішників, він неофіційний. Влада діє тупо і прямо: покарати, щоб сиділи і боялися» , — сказав Булатов.

За його словами, на цьому тижні прав був позбавлений перший активіст Автомайдану. Про відповідне рішення суду він дізнався за п'ять хвилин до початку судового засідання.

У свою чергу адвокат автомайданівців Дмитро Йовдій підтвердив існування списку, у якому понад 900 прізвищ, і повідомив, що все відбувається із грубим порушенням закону.

«Є так звані рапорти співробітників ДАІ, які 29 грудня нібито були складені за те, що водій транспортного засобу не зупинився за сигналом інспектора. По шляху руху колони автомобілів стояли кілька інспекторів по трасі. Як за такий короткий проміжок часу вони могли кожного встигнути зупинити і написати рапорти? Очевидно, ці рапорти виписані заднім числом, тобто сфальсифіковані» , — сказав адвокат.

Булатов уточнив, що під репресії потрапляють активісти не лише з Києва, а й з Сумської, Харківської областей та Криму (близько 30 % скарг надходить з регіонів). Пошкоджено 23 автомобілі — у деяких розбиті фари, пом'яті капоти.

Автомайданівців захищають вісім адвокатів, що входять до координаційної ради цієї громадянської ініціативи.

Як відомо, 29 грудня тисячі активістів Майдану провели пікетування резиденції президента Януковича в Межигір’ї. Більше 200 автомобілів, декілька автобусів та дві сотні велосипедистів приїхали з Києва в Нові Петрівці. Активісти привезли з собою символічну труну, яку залишили біля кордону охорони.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути