chrome firefox opera safari iexplorer

Машини, намети, каски і маски на протестах тепер поза законом

16 січня 2014 о 15:23

Верховна Рада України посилила обмеження на проведення масових акцій. Такі норми містяться в прийнятому сьогодні парламентом законопроекті № 3879 «Про внесення змін до Закону „Про судоустрій і статус суддів“ та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян».

За прийняття зазначеного закону руками і без обговорення проголосували 235 провладних депутатів.

Автори законодавчої ініціативи, регіонали Вадим Колесніченко і Володимир Олійник відзначають, що необхідність прийняття цього закону істотним загостренням політично-соціальної кризи.

У пояснювальній записці зазначається, що в Україні «нерідкіми стали випадки масових заворушень, втручання в роботу державних та правоохоронних органів, відбуваються захоплення будівель державної та комунальної власності...».

Відповідно до прийнятого закону, тепер рух в автоколонах з більш ніж п'ять авто без узгодження з МВС карається штрафом від 40 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на 1-2 роки з вилученням транспортного засобу.

Участь у масових акціях в масці, шоломі або з використанням інших засобів або способів маскування, згідно зі змінами до статті 185 кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу від 250 до 300 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт до 15 діб.

Таке ж покарання тягне за собою встановлення малих архітектурних форм (наметів) без дозволу МВС.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути