chrome firefox opera safari iexplorer

Мобільні оператори шоковані законом про персоналізацію абонентів

17 січня 2014 о 01:10

Мобільний зв'язок відтепер можливий лише з паспортом. Верховна Рада ухвалила, що власники SІМ-карток зобов'язані укладати угоду з мобільним оператором, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Без відповідного договору, куди будуть занесені особисті дані громадян, мобільний не працюватиме.

Закон нібито ухвалено в допомогу правоохоронним органам, які відтепер зможуть ідентифікувати кожного абонента.

Ініціатива також зобов'язує операторів закупати обладнання для оперативно-розшукових заходів за власний кошт. І дозволяє відповідній національній комісії відмикати абонентів від сайтів, які діють без відповідної ліцензії.

«Закон, який сьогодні було прийнято, вимагає суттєвого доопрацювання і обговорення зі всіма учасниками ринку. Тому ми сподіваємося, що його буде ветовано президентом», — заявив директор з корпоративних зв'язків оператора мобільного зв'язку Михайло Шуранов.

«Це рішення – дуже несподіване для нас. Як сніг на голову, фактично. Ніхто з нами не радився. Виникає дуже багато у нас питань. Наприклад, як нам продавати або обслуговувати абонентів, які живуть у селах. У селах наших магазинів нема є», — зізнається речник оператора Вікторія Рубан. Раніше повідомлялося, що українців хочуть примусити купувати SIM-картки лише за паспортами.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути