chrome firefox opera safari iexplorer

«МТС» та «Київстар» відхрестилися від ідентифікації «учасників заворушень»

21 січня 2014 о 11:22

Мобільний оператор спростовував свою причетність до розсилки SMS про, начебто, «реєстрацію учасників масових зворушень»

Про це на повідомили у відділі корпоративних зв’язків.

У компанії наголошують, що це зловмисники використовують незаконне обладнання для здійснення таких розсилок.

Мобільний оператор запевняє, що відповідно до чинного законодавства він суворо дотримується умов конфеденціальності інформації про абонентів, їх номери телефонів та місце знаходження.
«Ми знаємо про існування обладнання (так звані „піратські базові станції“, яке дозволяє розсилати SMS та виконувати дзвінки на мобільні телефони, абонентам будь-яких операторів, що знаходяться в певному районі. Але як оператор ми не маємо технічної можливості побачити діяльність такої станції», — сказано в повідомленні компанії.

Нагадаємо, що вчора активісти Євромайдану повідомляли розсилку повідомлень людям, які знаходяться на вулиці Грушевського в Києві, повідомлень про ідентифікацію їх як «учасників масових заворушень».

Мобільний оператор "МТС Україна " заявляє про свою непричетність до SMS- розсилок , в яких повідомляється нібито про реєстрацію людей , які знаходяться в центрі Києва

Про це повідомляє прес-служба МТС.

"Шановні колеги, сьогодні в «МТС Україна» почали надходити скарги від наших абонентів у центрі Києва, які отримали SMS з номера 111, що містять один і той же текст: «Шановний абоненте, ви зареєстровані як учасник масових заворушень». Ми заявляємо про свою непричетність до даної розсилки. Вона була проведена за допомогою обладнання, яке не належить МТС", — йдеться в повідомленні.

При цьому в прес-службі підкреслили, що зараз оператор шукає можливі шляхи запобігання подібних розсилок в майбутньому.

Нагадаємо, що раніше про свою непричетність до подібних SMS- розсилок заявив інший український мобільний оператор — «Київстар».

 

Джерело: Espreso.tv
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути