chrome firefox opera safari iexplorer

На онкохворих дітей влада передбачає в 4 рази менше грошей, ніж минулого року

14 січня 2014 о 19:58

На лікування усіх онкохворих дітей України на 2014-ий рік передбачено лише 50 мільйонів гривень. Про це повідомляють волонтери-члени опікунської Ради ОХМАТДИТу, пише Українська правда. Життя.

За їхніми словами, ця сума складає не більше 20% від потреби.

«Цих грошей не вистачить навіть на елементарні ліки для хіміотерапії, не кажучи вже про дорогі. Жоден благодійний фонд не зможе замінити собою державні функції і таке бюджетування це просто хрест на тисячах дитячих життів», — заявила у коментарі УП. Життя засновник благодійного фонду «Таблеточки» Оля Кудіненко.

В.о голови Опікунської Ради НДСЛ «Охматдит» Ганна Гопко зазначила на своїй сторінці у Фейсбук, що 50 мільйонів гривень це майже у 4,5 рази менше, ніж 216 мільйонів, які «вибили» на фінансування лікування онкохворих дітей минулого року, і майже вдчіві менше, ніж 2012-ого.

«Гарні пріоритети у влади: нехай діти помирають, лиш би міліціонери були ситі із своїми 18 мільярдами (Таку суму закладено на фінансування МВС у бюджеті 2014-ого року — УП. Життя)», — обурюється Гопко.

Як відомо, фінансування дітей з онко- та онкогематологічними хворобами також передбачене з відрахуваннь від проведення державних лотерей, але волонтери наголошують, що наповнення цього спецфонду непрогнозоване і у кращому випадку «живі» гроші з нього надійдуть лише в серпні.

«А тендери не проводитимуться без грошей і діти сидітимуть на 50 мільйонах гривень до вересня», — підкреслює Ганна.

На дорослих онкохворих, за даними волонтерки, передбачено 298 мільйонів гривень замість необхідного мінімума у 1,7 мільярда гривень.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути