chrome firefox opera safari iexplorer

На Різдво на Євромайдані пригощатимуть кутею, пампушками та солодкою випічкою

04 січня 2014 о 14:36

На святкуванні Різдва 6 січня на Майдані Незалежності очікується кілька сот тисяч людей, повідомив на брифінгу в суботу в Києві народний депутат фракції Батьківщина, комендант Будинку профспілок Степан Кубів.

«Очікуємо кілька сотень тисяч людей з усієї України і, природно, киян», — повідомив Степан Кубів.
За його словами, «Святий вечір проходитиме у великій родині на Майдані, де буде представлено 12 страв, основним з яких буде кутя».

Депутат зазначив, що кутя на Майдані буде двох сортів — за рецептом з Західної України і рецептом з Центральної України. У різдвяному меню також кілька сортів пампушок, пиріжки та тістечка. В 5-и пампушках кулінари заховають сюрпризи — монетки. Ті, кому вони дістануться, отримають сувеніри (паперову ялинку і каску, що стала символом Майдану після силового розгону).

За словами Кубіва, підготовлена і культурна програма — різні вертепи і колядки. 6 січня з привітанням виступлять представники всіх релігійних конфесій, 7 січня вранці відбудеться богослужіння.

Основні святкові богослужіння відбудуться о 22 годині і о 23 годині 6 січня.

Раніше повідомлялося, що на Майдані Незалежності у Києві продовжують мітингувати більше тисячі чоловік. Біля сцени люди дивляться концерт, який транслюється з екрану на сцені Майдану. Також на Майдані знаходиться багато туристів, які роблять фото на пам'ять.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути